Snabbare förpackningsteknik med sträckfilmsmaskin

När man ska skicka olika typer av produkter så är det mycket vanligt att dessa placeras på en pall för att sedan skyddas med sträckkfilm. Sträckfilmen som packmaterial är mycket praktisk då den temporärt sträcks för att sedan slutas samman omkring det som den viras omkring. Man får helt enkelt en mycket tät förpackning där produkter står kvar på pallen på ett säkrare sätt. Men för att lastpallar ska packas på bästa sätt så kan man behöva en sträckfilmsmaskin som kommer åt och som är lätt att hantera. Det här är utrustning som kommer väl till pass på verkstäder där man tillverkar delar och färdiga produkter.

Stabilisera och skydda med sträckfilmsmaskin

Det finns många tillfällen då man behöver packa med sträckfilm. En pall med hygienprodukter kan anses vara känsligare än den som lastas med plastkomponenter som inte kommer att ta skada av lite regn. Men oavsett vad som står på pallen så vill man förstås att det inte ska slitas ut i förtid. Under transport, och då pallen står utomhus, så kan det ju också vara så att man inte vill ha insyn. Om produkterna på pallen är attraktiva så är det bäst att sträckfilmen inte är genomskinlig så att de inte väcker uppmärksamhet.

När arbetet med att lasta pallen är klart så kan man gå vidare till nästa moment där man låter sträckfilmsmaskinen vira plasten runt emballaget. Det här kan man göra på lite olika sätt. Det går till exempel att mata pallen in i maskinen och så kan man ha en fristående robot som rör sig på golvet runt pallen. Vad man väljer kommer att påverkas av saker som ekonomi och faktiskt också vad man har plats till.


Se till att godset klarar sig fint under leveransen med hjälp av sträckfilm

Viktigt att välja rätt sträckfilm

När man väljer typ av sträckfilm så är det viktigt att betänka hur pallarna kommer att hanteras. När de ska stå utomhus så måste de ha plast som klarar av väder och vind. Men det är förstås också så att sträckfilmsmaskin fungerar bäst med en viss typ av film. När man väljer rätt så kan man plasta in med minimalt antal sträckfilm, och det är bra både för ekonomin och för miljön.

Då man vänder sig till en återförsäljare av sträckfilm för olika typer av sträckfilmsmaskiner så ska man kunna få goda råd om plast, estetik och annat som påverkar emballaget. Det kan ju vara så att man vill välja en specialanpassad film som kommer med logga och kanske också med viss information om det som lastas. Då det krävs lite mer försiktighet så kan man ju meddela om detta på plastfilmen som viras omkring produkterna som står på pallen.

23 Mar 2017