3 fördelar med att använda en sträckfilmsmaskin

Det finns goda anledningar till att så många olika företag väljer att jobba med sträckfilm. När man slår in förpackningar med det här materialet så ger man ett professionellt intryck som kan leda till fler kunder samtidigt som man skyddar de varor som man säljer. Med en sträckfilmsmaskin så kan man packa och säkra pallar. Här ligger fokus på att undvika skador men man vinner även det estetiska.

3 fördelar med att använda sträckfilmsmaskin

Låt oss se lite närmre på några fina fördelar som man får av att jobba med en sträckfilmsmaskin då man packar varor som ska skickas vidare till slutkund.

1. Fantastisk hållbarhet

Det här är verkligen viktigt. När man ser på förpackningsmaskiner så gäller det att tänka på hur slutresultatet kommer att hålla. Sträckfilmen är kanske den bästa typ av förpackningsmaterial som finns. Den håller hög kvalitet och är svår att skada. Detta trots att den är så mjuk och följsam och kan viras runt i stort sett vilken typ av emballage som helst.

När man ser på det där med hållbarhet så är estetik också något som får betydelse. Om förpackningen under transport skadas så kan det hela se riktigt motbjudande ut. Flagor av plastfilm som hänger och skräpar är knappast något som gör ett gott intryck och det slipper man då hållbarheten är så god.

Det här får också betydelse då man jobbar med en bandningsmaskin för lite mindre förpackningar som ska se bra och representativa ut. Ska man skicka produkter långt så gäller det verkligen att ha ett förpackningsmaterial som håller hela vägen fram oavsett om det rör sig om en stor pall eller om en mindre paket med tidningar. Numera så jobbar företag som Pallpack.se med flexibla lösningar för olika typer av emballage och kan skräddarsy lösningar så att man verkligen kan dra nytta av sträckfilmens fördelar på bästa möjliga vis.

2. Fantastiskt skydd

Olika typer av produkter kräver olika typer av skydd och det kan vara svårt att hitta en lösning för paketering som verkligen blir bra. Men med sträckfilmsmaskiner så kan man ta hand om i stort sett vilken typ av emballage som helst.

Det som packas in kommer att skyddas på ett optimalt sätt mot väder och vind, olyckor såväl som mot naturligt slitage under transporten. Produkterna som har packats in kommer fram rena, hela och redo att använda. Anledningen till att man får en så bra lösning med den här typen av förpackningsmaskiner är att plasten sätter sig tajt omkring produkten så att den skyddas samtidigt som den hålls fast i en viss position.

3. Kostnadseffektivt

Det här är en metod som är mycket ekonomisk, och det särskilt om man jämför med andra förpackningsmetoder. När man låter plastfilm krympa och sätta sig tajt omkring en produkt så sparar man på plats. Plats är pengar när det handlar om transporter. Dessutom så tar den här typen av förpackningar upp mindre plats i lagerlokaler och då får man också ner kostnader för förvaring.


Man kan skicka flera produkter samtidigt med samma transportalternativ och man sparar även på själva plastfilmen då man inte använder mer än vad som verkligen är nödvändigt. Med moderna sträckfilmsmaskiner så kan man jobba snabbt och effektivt och det är också något som drar ner på kostnader. Att man kan packa in olika typer av förpackningar är även detta en ekonomisk fördel eftersom man inte behöver ha en massa olika maskiner eller hyra in hjälpen från ett annat företag.

Låt oss inte glömma bort det där med att denna förpackningsmetod drar ner på skaderisken. Det kan bli väldigt kostsamt att ta hand om produkter som har skadats under transport. Genom att grunda på rätt sätt med sträckfilmen så slipper man denna huvudvärk längre fram. Man kan helt enkelt lita på att produkten som har plastats in kommer att anlända till slutdestination i ett stycke.

10 Jun 2016