Få upp skyltdockor på höjden med lastpallar

När skyltdockorna som står i skyltfönstret måste komma upp i höjden finns det risker med att göra detta individuellt för varje docka. En alltför liten bas riskerar att dockan blir vinglig. Även om dina kunder inte rör sig i skyltfönstret så kan ju vibrationer från butiken och omgivningen leda till att skyltdockor flyttar på sig.

Skyltdockor som står stadigt

När ditt skyltfönster är utformat på ett sätt som gör att man inte ser den nedre delen av skyltdockorna så kan de behöva komma upp på höjden. Detta så att kunder som går förbi utanför ska se mer av de kläder som du visar upp.

Om du använder lastpallar så får du en jämn yta och du kan lägga ut flera över golvet i skyltfönstret. Detta kan fungera förutsatt att du har rätt storlek på utrymmet. För många är detta möjligt och det kommer att se bra ut om du även täcker pallen med ett material.

/pallar_i_lager.jpg

Täck lastpallen med ett bra material

För att lastpallen inte ska se ut som en lastpall utan snarare som golv i skyltfönstret så kan du täcka den med ett bra material. Det kan vara någon form av packmaterial som är jämnt och enfärgat. Det kan också vara tyg-material som passar väl in med övrig dekor i fönstret.

Säkra upp med osynlig tråd

Ibland är det svårt att få stora och långa skyltdockor att stå stadigt. Detta särskilt när du måste få upp dem på höjden. Om du ställer fram dockorna på paneler och förhöjda platser i butiken har du dessutom oron för att de ska dimpa ner på en intet ont anande kund.

För att säkra dockorna så kan du använda dig av monteringsvajrar eller tråd som är osynlig. Denna ska förstås fästas på ett sätt som inte kommer i vägen för de som rör sig i lokalen. Med tråd eller vajer så går det att få till rätt positioner för dockorna.

Det här kan ge en väldigt fin effekt och faktiskt göra det lite lättare att ändra om dockornas positioner och uttryck även då de placeras lite högre upp.

Skyltdockor som syns på långt håll

När du vill att dina skyltdockor ska synas på långt håll är det viktigt att jobba med någon form av förhöjning. Om de står för lågt finns risken för att väggar och annan inredning kommer att täcka. En skyltdocka som står synligt väcker uppmärksamhet. Det är mycket lättare att skapa en effekt då den står högre upp och att på så vis locka till sig nya kunder.

Ta dig en stund till att fundera på om dina skyltdockor står i rätt höjd. Det är kanske dags att plocka fram lastpallen och förhöja golvet en aning så att de syns bättre!

 

22 Dec 2022