Engångspallar kan användas flera gånger

Namnet antyder att de bara används en enda gång. Det handlar förstås om engångspallar som inte alls måste vara till för ett enda tillfälle. Visst kan det vara så att de här lastpallarna håller lägre kvalitet än eur-pallarna men för viss typ av logistik så kan engångspallarna vara den enda vettiga lösningen. Ibland så måste man ju ha skräddarsydda pallar för legoarbete och montering och då lämpar sig just engångsvarianten mycket väl. Därför ska man inte nödvändigtvis se dessa som lägre kvalitet utan snarare som en helt annan form av lösning för emballage och transport.

Engångspallar i olika material

Det är vanligt att man tillverkar engångspallar för monteringsarbete och andra syften i wellpapp eller plywood. När det handlar om papp så är det klart att man inte får samma hållbarhet som med trä men det kan vara tillräckligt med detta material om man inte förväntar sig större påfrestningar. Vissa projekt behöver ju verkligen inte den extra kostnad som eur-pallar medför eller ens kostnaden för enklare versioner av plywood och då är pappen ett gott alternativ. Med plywood så kan man ganska enkelt tillverka olika format och man får en lätthet som är viktig i sammanhanget. Man kan alltså spara på kostnaden för sin logistik genom att välja den här typen av emballage.

Om du vill ha tag i pallarna

Det händer ofta att privatpersoner vill få fatt i pallar för olika hobbyprojekt. Det är inte så vanligt att man får eur-pallar som present om de nu inte är på väg att kastas. Däremot så kan man finna företag som inte tycker att det är några problem att man plockar på sig lite engångspallar som de har använt för legoarbete och annat men som de inte längre behöver. Det är bara att ringa företag som sysslar med logistik eller legoarbeten för att se om de kanske har lite pallar som de inte har något emot att skiljas ifrån.

Tillverkning av nya lastpallar

När man vill tillverka nya pallar som ska vara lätta och skräddarsydda efter bestämda mått så bör man kontakta företag som Jima som erbjuder lastpallar som är precis så som kunden har behov av. Med Jima produkter så kan man spara pengar just för att man får pallarna som man verkligen vill ha och för att man inte betalar för kvalitet som egentligen inte behövs. Samtidigt så ska man komma ihåg att det inte handlar om engångspallar som är sämre än annat emballage så man ska vara noga med att ange precis vad man behöver och ställa samma höga krav som man hade gjort för lastpallarna som är tänkta att hålla i flera år. När man får en personlig service så får man ju även pallar som är anpassade och som kanske till sist håller några år trots att de går under ett namn som insinuerar att de bara borde överleva en transport.